Aanbouw woning Onnen

Aanbouw woning Onnen

In het plaatsje Onnen staat een verouderde vrijstaande woning. De bewoners vinden deze woning te klein en willen deze uitbreiden.

De bestaande woning heeft in de nok van de gevel groene beplating. Deze is verouderd en word vervangen door platowood. De woning krijgt hierdoor een natuurlijkere uitstraling.

 

Aan de linkerzijde van de woning is een aanbouw gesitueerd. Door de aanbouw wordt er een woonkeuken gecreëerd een grote kamer en een extra slaapkamer.

De aanbouw heeft aan de voorzijde grote terug liggende schuifdeuren met hiervoor een terras. De terug liggende schuifdeuren vormen een overkapping, de boomstam met zijn armen ondersteund deze overkapping.

De kraaltjes en de roeden in de kozijnen vindt u terug in de aanbouw. Door boven het gehele aanrecht openingen te plaatsen is er overdag veel lichtinval op het aanrecht. Hierdoor kan er lekker worden gebakken! In de keuken is de wand voorzien van hout, uit deze houten wand wordt er een aanrecht gevormd.

In de woonkamer is er een grote haard gecreëerd, waarop de bewoners een overhoeks zicht hebben. Door lambrisering toe te passen wordt er een romantische sfeer gecreëerd, deze lambrisering loopt onder de haard door. Hierdoor wordt er een eenheid gevormd.