Bureau

Bureau

AMEAontwerp is een bouwkundig teken-, ontwerp- en adviesbureau. AMEAontwerp is opgericht in 2015 door Anouk Marcha Esmée Arends. Ons bureau beschikt over uitgebreide relevante kennis die bij projecten wordt toegepast, om de juiste en meest optimale oplossingen te bieden. Wij gaan met enthousiasme iedere uitdaging aan! Ons streven is om elke opdracht tot een succesvol resultaat te brengen, waarbij de opdrachtgever vanzelfsprekend centraal staat.

Wij kunnen u als bureau bieden:

  • Ontwerp
  • Bouwkundig tekenwerk
  • 3D modellen en visualisaties
  • 360° visualisaties
  • Omgevingsvergunningen
  • Bouwkundige berekeningen
  • Maquette bouw

Elke opdracht is anders, samen met u nemen wij graag alle mogelijkheden door. Neem geheel vrijblijvend contact op met ons.

 

Team

AMEAontwerp werkt samen met een team van bouwkundigen en constructeurs. Deze worden al in het ontwerpproces bij de projecten betrokken. Hierdoor vinden er tijdens de bouw geen grote veranderingen plaats en onderdrukt deze de totale bouwkosten.

Altijd heb ik al een grote voorliefde gehad voor architectuur. Al van jongs af, ben ik bezig met ontwerpen. In 2008 begin ik met mijn studie MBO-bouwkunde.  Al snel merk ik dat mijn passie ligt bij het ontwikkelen van details. Door mij hierin te verdiepen, wordt mijn materialenkennis groter. Nadat ik mijn eerste stage heb gelopen bij een bouwbedrijf, mag ik hier blijven werken. Hier heb ik 3 jaar lang bouwtekeningen gemaakt en de bouw van dichtbij mee kunnen maken.

In 2012 begin ik mijn studie aan de Hanzehogeschool in Groningen, met als expertisegebied architectuur. Hier heb ik veel geleerd op het gebied van ontwerpen. Tijdens mijn studie begin ik met het opzetten van AMEAontwerp. Tijdens mijn specialisatie architectuur, is het dan officieel! AMEAontwerp(t)!!

Na mijn afstuderen heb ik een minor aanneming gedaan, in mijn vakgebied heb ik veel met aannemers te maken. In de bouwwereld loopt het vaak stroef tussen de ontwerpers en aannemers. Deze minor helpt mij, om mij te kunnen verplaatsen in de denkwijze van de aannemer.

Ing. Anouk Arends